Ivonne

Ik ben Ivonne en ik ben een alcoholiste.

Tijdens mijn vrijwillige opname in een kliniek werd mij gevraagd of ik wilde deelnemen aan het programma van SoberCare. Een jaar lang vier maal per dag blazen met de SLBLUE. Dat doe ik nu acht maanden en voor mij is het een extra stimulans om niet te drinken. Iemand kijkt met mij mee. Maar nog belangrijker: ik kan mezelf niet bedriegen en geloof me, tijdens mijn actieve verslaving was ik daar erg goed in. Ik kon mezelf voor de gek houden en denken dat het allemaal wel meeviel. Nu zal ik meteen zien wanneer ik in de fout ben gegaan. En iemand anders ziet het ook.

Toen ik pas twee maanden nuchter was, moesten wij onze hond laten inslapen. Dat was zo’n moment dat ik zou willen drinken. Niet voelen. Maar ik wilde mijn kostbare nuchtere maanden behouden. Het feit dat de mensen van SoberCare zouden zien dat ik gedronken had, was voor mij een sterke motivatie om het niet te doen. En zo zijn er meer momenten geweest. Kortom: het leven.

Het blazen is geen belasting. Ik doe het thuis, wanneer ik op bezoek ben of zelfs in de trein of tram.

Ik ben inmiddels negen maanden sober en dat wil ik niet zomaar weggooien. SoberCare helpt mij enorm daarbij!