Saskia

Al 6 maanden gebruik ik de Soberlink SLBLUE in het Sobercare programma. Voor mij is dit een zeer positieve ervaring.
Nadat ik 4 weken in een afkickkliniek heb gezeten om van de alcohol af te komen, ben ik begonnen met het SoberCare-programma. Na 4 weken ben je nl. niet van je verslaving af, maar ben je gestopt met drinken.

  • Wat doet het apparaat voor mij:
    4 keer per dag krijg ik een positieve beloning, doordat ik niet drink en dat wordt aangetoond door het apparaat. Wekelijks krijg je de uitslagen in een verzamelstaat, wat ook een positief gevoel geeft.
  • Ik kan bij twijfel in mijn omgeving of ik wel of niet drink, gelijk laten zien wat de testresultaten zijn.
  • Het feit dat je gemonitord wordt door SoberCare, geeft mij een veilig gevoel.
  • Ik heb een positieve koppeling gemaakt met het apparaat, omdat het voor mij het begin was van een nieuwe, gewenste periode zonder alcohol.

Doordat ik het apparaat altijd bij mij heb, krijg ik weleens de vraag wat het is. Het heeft voor mij een groot deel van de schaamte en het taboe rondom alcoholmisbruik weggehaald, door er open over te praten en het apparaat te demonstreren. Dit levert eerlijke reacties op.

Wat doet het met de verslaving, de zucht naar alcohol en het duiveltje in mijn hoofd:
Door het geven van een direct resultaat, in mijn geval positief, word ik extra gemotiveerd om dit positieve resultaat te blijven behouden. Dit positieve resultaat heeft nl. zoveel voordelen;
Ik ben gezonder, gelukkiger, energieker etc..
Dit goede gevoel maakt dat de zucht naar alcohol verdwijnt. Natuurlijk weet ik dat ik goed bezig bent, maar als ik dan nog 4 keer per dag hier een bevestiging van krijgt, is dat heel prettig.

Saskia